zaterdag 15 september 2012

Vastgoedfraude

Zaterdag 15 september 2012

De vastgoedfraude in Nederland

Op vele plaatsen in de wereld kom je vastgoedfraude tegen.
Wat is het, en hoe kan dit? Waarom gebeurt het?

Er zijn verschillende manieren van vastgoedfraude. Een paar voorbeelden hiervan zijn : Hypotheekfraude en faillissementsfraude.


Hypotheekfraude.
Bij hypotheekfraude is het vaak zo dat er bij meerdere banken hypotheken worden aangevraagd, en er worden ook meerdere panden gekocht. Hier kunnen ze natuurlijk veel geld op verdienen omdat ze deze panden kunnen onderverhuren, maar ook door hier bijvoorbeeld een weedplantage te vestigen. Hypotheken kunnen ze ook krijgen door middel van valse papieren te gebruiken en een pand kopen. In dit pand of woning kunnen ze doen en laten wat ze willen, ze hoeven er niet voor te betalen omdat ze daar geen geld voor hebben. Het probleem is nu dat het pand veelte goedkoop moet worden verkocht.

Faillissementsfraude.
Als een bedrijf of iemand bijna failliet is, word er wel een samengewerkt door 2 partijen tegen 1 andere partij. De 2 die samenwerken zijn slim, dus de ene verkoopt het pand voor een te lage prijs aan de ander die het pand dan weer doorverkoopt aan de niet samenwerkende partij. Het verkoopbedrag is lager dan de waarde. De ene partij die het pand doorverkoopt aan de niet samenwerkende partij, verkoopt het pand voor een hoog bedrag. Schuldeisers zijn dus in het nadeel. De samenwerkende partij die failliet dreigde te gaan, daar hebben de schuldeisers nu minder geld kunnen halen. En de samenwerkende partijen delen de winst van het verkochte pand.

Vorm van vastgoedfraude
Vastgoedfraude kun je krijgen doordat een groep mensen besluit om met elkaar te gaan samenwerken, en zo te gaan frauderen. De functies van deze mensen zijn vaak verantwoordelijke posities, en worden dus vertrouwd. Deze mensen horen toezicht te houden op het geld van een bedrijf, maar dat doen ze natuurlijk niet.

Het begint vaak door valse facturen toe te passen, hier wordt geld op betaald terwijl er helemaal niks tegenover staat. Het kan ook met gebouwen.
Deze worden dan door de slachtoffers te duur gekocht, terwijl de fraudeurs het zelf te goedkoop verkopen. Bij het realiseren van gebouwen zijn zoveel partijen betrokken, dat het onopgemerkt kan blijven als deze vorm van fraude plaatsvindt.

Er is grof geld te verdienen met vastgoedfraude. De mensen die dit onopgemerkt, goed en georganiseerd voor elkaar krijgen gaan een luxere vorm van leven tegemoet.

De verleiders van vastgoedfraude




















Bronnen

vrijdag 7 september 2012

Kinderarbeid cacaoplantages in Ivoorkust

Zaterdag 8 september 2012

De kinderarbeid op de cacaoplantages...

Kinderarbeid is een groot probleem in de wereld. Het is het misbruiken van kinderen.Hebben zij wel een toekomst? En waarom werken er zoveel kinderen op de cacaoplantages?

Ivoorkust is een land in het westen van Afrika waar veel kinderarbeid plaatsvind, vooral in de cacaoplantages. Ondanks dat er een wettelijk verbod geldt op kinderarbeid, komt het er veel voor. Een van de redenen hiervan is de burgeroorlog.

Er werken honderdduizenden kinderen in dit land op de cacaoplantages, deze kinderen kunnen niet naar school, en worden vaak slecht verzorgd. Vaak zijn het kinderslaven die worden gekocht uit de buurlanden om op de cacaoplantages te werken. Deze kinderen worden via bussen het land binnengesmokkeld. Hier wordt op gecontroleerd, maar niet voldoende. Het merendeel van de bussen met kinderslaven komt Ivoorkust binnen zonder problemen.

Het komt ook voor dat eigen kinderen mee
moeten werken op de cacaoplantages.


Kinderen werkend in een cacaoplantage in Ivoorkust.

De reden hiervoor is dat deze mensen geen geld hebben voor hun kinderen om naar school te laten gaan. Het ligt niet aan de scholen, die zijn niet eens zo duur. Het ligt aan dat ze veelte weinig betaald krijgen voor de cacao. De westerse landen krijgen ongeveer vijftig keer zoveel geld voor diezelfde kilo die afkomstig is vanuit Ivoorkust. Op deze cacaoplantages werken zoveel kinderen in dit land omdat deze plantages bijna niks verdienen, zelfs de grotere niet. Deze mensen kunnen amper eten en kleding betalen van het geld dat ze verdienen uit de oogst. Het is bedrog, maar deze mensen staan machteloos in hun schoenen.

De kinderen hebben zo geen toekomst. Als de cacao voor een eerlijke prijs zou kunnen worden verkocht, dan zouden deze kinderen naar school kunnen gaan en later een echte baan kunnen krijgen. Zo zouden de eigenaren van deze plantages ook vaste volwassen werknemers aan kunnen nemen, en deze op een eerlijke manier te behandelen en te laten werken. Ik vind dat op alle producten die hievan worden gemaakt een keurmerk op moet komen staan, zodat men kan zien dat het een eerlijk product is. Dat zou het aantal kinderslaven in de cacaoplantages een stuk verminderen.

Bronnen:


Zonnecellen in de toekomst

Zaterdag 1 september 2012

Zonnecellen, hoe zien we ze in de toekomst tegemoet?


Zonnecellen vangen energie op. Deze zonnecellen zetten energie per direct om in stroom. Deze nieuwe zonnecellen vangen zoveel energie op, dat ze de hele grote steden kunnen voorzien van elektriciteit. Deze zonnecellen zijn de toekomst.

De wetenschapper John Lassick gelooft dat we genoeg energie uit de zon op kunnen wekken voor alle megasteden.
Er is bewezen dat de zonnecellen die nu in de grote steden zijn toegepast, te duur zijn ten opzichte van wat ze opleveren. Deze zonnecellen verliezen wel tot 90 procent van de zonne-energie. Hoe dit kan worden opgelost?


Het idee is om bolvormige spiegels te gebruiken die de kracht van de zon opvangen en weerkaatsen naar de ontvanger (die met een ijzeren frame boven de spiegels hangt). Alle zonne-energie gaat naar de ontvanger, die deze energie per direct omzet in elektriciteit. Hierdoor gaat er ook veel minder energie verloren.Deze toe te passen methode bespaart plaats omdat het meer energie oplevert met minder materiaal. Omdat de wereldbevolking stijgt, blijft er minder plaats over om zoveel zonnecellen te plaatsen. Omdat de wereldbevolking stijgt is er ook meer elektriciteit nodig. Doordat bij de nu toegepaste zonnecellen tot wel 90 procent van de energie verloren gaat, is deze manier veel effectiever en levert het ook meer duurzame elektriciteit op.

Ik vind dat deze zonnecellen toegepast moeten worden in de grote steden, omdat het veel voordelen heeft. Het is erg duurzaam, het zet het licht van de zon per direct om in stroom en de grote steden kunnen door deze methode toe te passen, helemaal worden voorzien van stroom via deze zonnecellen.

Bronnen:

http://nl.wikipedia.org/wiki/Zonnepaneel
http://science.discovery.com/videos/ecopolis/  (Het filmpje, Solar Cells)