vrijdag 7 september 2012

Zonnecellen in de toekomst

Zaterdag 1 september 2012

Zonnecellen, hoe zien we ze in de toekomst tegemoet?


Zonnecellen vangen energie op. Deze zonnecellen zetten energie per direct om in stroom. Deze nieuwe zonnecellen vangen zoveel energie op, dat ze de hele grote steden kunnen voorzien van elektriciteit. Deze zonnecellen zijn de toekomst.

De wetenschapper John Lassick gelooft dat we genoeg energie uit de zon op kunnen wekken voor alle megasteden.
Er is bewezen dat de zonnecellen die nu in de grote steden zijn toegepast, te duur zijn ten opzichte van wat ze opleveren. Deze zonnecellen verliezen wel tot 90 procent van de zonne-energie. Hoe dit kan worden opgelost?


Het idee is om bolvormige spiegels te gebruiken die de kracht van de zon opvangen en weerkaatsen naar de ontvanger (die met een ijzeren frame boven de spiegels hangt). Alle zonne-energie gaat naar de ontvanger, die deze energie per direct omzet in elektriciteit. Hierdoor gaat er ook veel minder energie verloren.Deze toe te passen methode bespaart plaats omdat het meer energie oplevert met minder materiaal. Omdat de wereldbevolking stijgt, blijft er minder plaats over om zoveel zonnecellen te plaatsen. Omdat de wereldbevolking stijgt is er ook meer elektriciteit nodig. Doordat bij de nu toegepaste zonnecellen tot wel 90 procent van de energie verloren gaat, is deze manier veel effectiever en levert het ook meer duurzame elektriciteit op.

Ik vind dat deze zonnecellen toegepast moeten worden in de grote steden, omdat het veel voordelen heeft. Het is erg duurzaam, het zet het licht van de zon per direct om in stroom en de grote steden kunnen door deze methode toe te passen, helemaal worden voorzien van stroom via deze zonnecellen.

Bronnen:

http://nl.wikipedia.org/wiki/Zonnepaneel
http://science.discovery.com/videos/ecopolis/  (Het filmpje, Solar Cells)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten