dinsdag 23 oktober 2012

18 oktober 2012

MVO! Wat heeft dit te maken met aannemers?

Tegenwoordig proberen aannemersbedrijven een balans te vinden tussen de P’s. Dit doen ze niet alleen omdat de overheid dit verwacht van deze bedrijven, maar ook voor zichzelf. Waarom zouden ze dit doen, en hoe?

Bedrijven streven altijd naar goede resultaten, en willen deze ook voortdurend blijven verbeteren. Het gaat niet alleen om het bedrijf zelf, ook creëren we ze zo een betere samenleving. De aannemersbedrijven moeten rekening houden met wat ze inkopen, hoe ze de productie uitvoeren, op een duurzame manier bouwen en ga zo maar verder…

Er zijn veel punten waar aandacht aan moet worden besteed, denk maar aan :
·         De CO2 uitstoot beperken
·         Fairtrade producten
·         Hout met een keurmerk
·         Energiezuinige producten gebruiken
·         Duurzame energie gebruiken, zonne-energie
·         Het personeelsbeleid

Aannemersbedrijven proberen tegenwoordig samen met hun opdrachtgevers het optimale te bereiken. Een optimale werksituatie creëren met aandacht voor mens en het milieu. Wat ook telt voor de aannemersbedrijven is dat het niet alleen goed is voor de mens en het milieu, maar dat het ook voor deze bedrijven een optimale winst op kan leveren.

Voorbeeldprojecten die te maken hebben met het duurzaam bouwen

Duurzame houtproductie, een project in Oekraïne.
Hout is een product dat door aannemersbedrijven in de bouw wordt toegepast. Hout is een product uit de natuur, hier moeten bomen door worden gekapt. Vaak wordt dit ook illegaal gedaan. Form International is al bezig geweest om ook projecten in Oekraïne op te zetten, voor de productie van FSC-gecertificeerd hout. Ze hebben hier dan ook al 2 bosgebieden FSC-gecertificeerd. Ook dit hout voorzien van een keurmerk, komt op de Nederlandse markten. Door dat aannemersbedrijven dit hout ook kopen, dragen ze hun steentje bij op het gebied van duurzamer bouwen.

Van Nieuwpoort, duurzaam beton
Bouwgrondstoffen, betonmortel en betonproducten. Daar gaat het om bij Van Nieuwpoort Groep.
Dit is een bedrijf dat vooruit denkt op het gebied van duurzaamheid. Dit is een bedrijf dat duurzaamheid ook erg belangrijk vindt. En dat is duidelijk te merken betreft een aantal voorbeelden..

Ze passen klimaatvloeren en energie- of heipalen die de constante warmte van de grond gebruiken, hiervoor is nu minder energie nodig. Ook gebruiken ze duurzame grondstoffen voor het beton, en ze zijn zelfs al bezig met groen beton. Bedrijven in deze tijd die iedere dag zo productief en duurzaam denken, daar moeten we als mensen trots op zijn vind ik.

Mijn mening
Ik denk dat de bedrijven die duurzaamheid heel hoog hebben zitten, dat die het beste uit de verf komen. Duurzaamheid wordt steeds belangrijker voor de mens, het milieu en ook voor de aannemersbedrijven die bouwen. Bedrijven die hier minder rekening mee houden, die vallen overdreven gezien af.

 

Bronnen:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten